duminică, 14 august 2011

Maternitatea Giulesti inca nu e sigura! La un an de la incendiul care a omorat patru nou-nascuti

Maine se implineste un an de la incendiul devastator de la Maternitatea Giulesti, in care patru bebelusi au murit si alti sapte au fost grav raniti. Dupa groaznicul eveniment care a socat intreaga tara s-au luat masuri, iar “salonul mortii” a fost transformat intr-unul de ultima generatie. Si totusi, reporterii CANCAN au descoperit ieri ca Maternitatea Giulesti ascunde inca unele “capcane”.
In timpul orelor de vizita, la Maternitatea Giulesti este forfota: parcarile sunt pline, oameni cu buchete de flori si cadouri dau navala pentru a vedea nou-nascutii si proaspetele mamici. Si asta chiar daca in urma cu un an zeci de mamici priveau cu disperare la ferestrele cuprinse de flacari, acolo unde incubatoarele cu mai multi copii se topeau la caldura unui incendiu devastator. Acum, paznicii maternitatii isi fac rondul pe toate coridoarele. Camerele de supraveghere acopera intrarile si holurile, iar cadrele medicale pot fi vazute pe fiecare etaj. La etajul al doilea, “salonul mortii” pare desprins din filme, totul este nou si nimic nu mai aminteste de felul in care acesta arata in urma cu un an. Accesul este restrictionat, intrand numai cadrele medicale cu ecuson-cartela. Afara, cateva familii s-au strans in curte si se bucura impreuna cu mamicile care au nascut de curand. Unul dintre tatici, care se afla deja pentru a doua oara la Giulesti, povesteste despre noile conditii: “Nu mi-e teama, s-au luat masuri si acum au mult mai multa grija. Daca nu ai copil mai mic de trei kilograme, poti sa stai linistit, ca nu il duce la incubator. Data trecuta m-au lasat si sa intru sa fac poze la nastere, acum nu mai e asa”.
Si totusi, la Maternitatea Giulesti mai exista un pericol. Chiar daca s-au alocat fonduri pentru renovarea si refacerea etajului doi, in fata intrarii mamicile sunt inca in pericol. Acoperisul se afla intr-o stare deplorabila, bucati de tencuiala cazand deja chiar in zona in care familiile si mamicile stau pe banca, in curtea spitalului, iar dupa cum arata ar putea sa puna oricand in pericol viata celor care se opresc langa cladire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu