marți, 5 iunie 2012

Anxietatea ca votul preşedinţia Egiptului se apropie de final

CAIRO (Reuters) – egipteni au fost alegerea unui preşedinte în mod liber pentru prima oară duminică, a face o alegere dificila intre un fost general din vechea gardă şi un islamist, care spune că se execută pentru Dumnezeu.
Mulţi s-au nedumerit şi frica de viitor şi au fost semne că, la fel ca în etapa de luna trecută în primul rând, milioane de oameni nu ar vota.
Concursul, pitting Hosni Mubarak la ultimul prim-ministru Ahmed Shafik împotriva lui Mohamed Morsy a Frăţiei Musulmane, mişcarea islamistă veteran, ar trebui să sigileze o tranziţie democratică, care a început odată cu răsturnarea lui Mubarak de 16 luni în urmă.
Dar îngrijorarea faţă de o reacţie între perdanţi dezamăgiţi au văzut Ministerul de Interne a pus în alertă forţele toată ţara pentru sfârşitul a două zile de vot la 10 pm (2000 GMT).
“Noi trebuie să voteze, deoarece aceste alegeri sunt istoric”, a declarat Amr Omar, vot de la Cairo, care a numit el însuşi un activist al revoluţiei tinerilor. Fără tragere de inimă a pune deoparte îndoieli cu privire la ordinea de zi a Frăţiei religios, el a spus: “Voi vota pentru Morsy.
“Chiar dacă aceasta înseamnă de alegere a islamiştilor ipocrite, noi trebuie să rupă cercul vicios al poliţiei de stat Mubarak.”
Dar Egiptenii multe altele, obosit de tulburări politice şi criza economică le-a adus, cred că Shafik are sprijinul a “stat profund” – interese înrădăcinate de la armata de afaceri mari – şi astfel pot fi mai bine plasată pentru a aduce prosperitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu