miercuri, 19 decembrie 2012

Conservatoare din SUA juristul Robert Bork moare la 85

Robert Bork, un simbol american al activismului judiciar conservator, care a jucat roluri în drame pivot în jurul Washington Curtea Supremă de Justiție și de Watergate și al cărui nume a devenit un verb, a murit miercuri, la varsta de 85.

Bork a murit într-un spital din Virginia de Nord, unde a fost tratat pentru o infecție, a declarat Leonard Leo, vice-presedinte executiv al conservatoare Federalist Society.

Nominalizat la Curtea Supremă a SUA de către președintele republican Ronald Reagan în 1987, Bork a fost respinsă de către Democrat condus de SUA, Senatul a lungul lui filosofie judiciare conservatoare. El a devenit un simbol puternic pentru a conservatorilor.

"Pentru a Bork" a fost adăugat pentru a Oxford English Dictionary, în 2002, cu definiții, "a defăima sau a defăima (o persoana) sistematic, în special în mass-media, de obicei, cu scopul de a preveni lui sau a ei numirea în funcția publică, să împiedice sau zădărnici (o persoană), în acest fel. "

"Numele meu a devenit un verb", a declarat pentru CNN Bork în 2005. "Și eu privesc ca, o formă de nemurire."

Bork era deja cunoscut de americani ca o figură în scandalul Watergate - omul care a efectuat comanda lui Richard Nixon la foc procuror special în 1973, a lui "Masacrul Saturday Night" - când a fost nominalizat la Curtea Supremă de Justiție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu