vineri, 24 februarie 2012

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, a obţinut executarea silită a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a unei hotărâri irevocabile Judecătoria sectorului 5, prin care trebuie să-i fie restituită suma de peste 30.000 de lei confiscată în ’89, reactualizată. nstanţa i-a admis cererea lui Mircea Oprean înregistrată în 28 februarie pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 şi au încuviinţat executarea silită, soluţia neavând cale de atac. Judecătoria sectorului 4 Bucureşti hotărâse şi restituirea a peste 14.000 de lei, respectiv 16.000 de lei, decizia instanţei devenind executorie. Pentru punerea în executare a deciziei de restituire a sumei, avocatul lui Mircea Oprean, Haralambie Voicilaş, a făcut acţiune la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, care în 9 martie a admis-o, însă Ministerul Public anunţă că va face contestaţie la executare. Avocatul Voicilaş a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a încercat calea amiabilă de a recupera banii, urmând ca împreună cu un executor să solicite Ministerului Public să stabilească condiţiile plăţii.

Bărbatul de 74 de ani, al cărui cadavru a fost descoperit lângă poligonul auto din municipiul Vaslui, a fost devorat de zeci de câini din zonă, susţin anchetatorii, după ce pe fragmentele umane au fost observate urme de muşcături.
Anchetatorii nu au putut stabili în ce condiţii a murit bătrânul şi care sunt cauzele decesului. Din puţinele indicii pe care le au anchetatorii până în prezent reiese că bărbatul a fost devorat de câini, însă nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat înainte sau după moartea sa.
“Până acum, după patru zile de scotociri şi periat zona poligonului auto din Vaslui, am găsit doar membru inferior drept aproape integral, membru inferior stâng parţial, membru superior drept parţial şi o bucată din calota craniană, şi asta undeva la vreo 150 de metri de restul rămăşiţelor. Celelalte părţi ale corpului sigur au fost mâncate de câini. Şi asta o spun pentru că toate capetele de os ale fragmentelor găsite aveau urme de muşcături, atât cât au putut băga botul animalele pe cracul pantalonului sau pe mâneca cojocului cu care era îmbrăcată victima. Ceea ce nu ştim şi încercăm să aflăm este dacă bărbatul era în viaţă atunci când animalele i-au mâncat cea mai mare parte din trup”, a declarat, marţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vaslui, Ovidiu Berinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu