luni, 23 iulie 2012

Arestări Iran suspectează în 2011, uciderea de oameni de ştiinţă nucleară

Iranul a arestat suspecţi în legătură cu iulie 2011 uciderea unui om de ştiinţă nucleare, mass-media a raportat semiofficial, citând ministrul de Informaţii Heidar Moslehi.

Moslehi Anuntul a fost facut duminica, la un eveniment care va marca prima aniversare de la moartea a 35 de ani, Rezaie Daryoush fizician.

În plus faţă de cele suspectate de "terorişti" care la împuşcat şi ucis în faţa casei sale Rezaie Teheran la 23 iulie 2011, "două grupuri responsabile de terorişti de formare au fost arestaţi în interiorul şi în afara Iranului", a declarat Moslehi, potrivit agenţiei de ştiri Fars semiofficial. Moslehi nu a furnizat detalii.

Rezaie a predat la Colegiul Tehnic Mohaqeq Ardebili, în oraşul nord-vest de Ardebil, potrivit agenţiei de ştiri Mehr semiofficial.


Moartea sa, a urmat bombardamente asupra altor doi fizicieni iraniene în noiembrie 2010, mass-media iraniană a spus. Profesorul Majid Shahriari a fost ucis, dar profesorul Fereydoun Abbasi şi soţia sa au scăpat cu răni minore. Shahriari soţia lui şi şoferul au fost răniţi. Ambele au fost profesori la Facultatea de Teheran lui Shahid Beheshti Universitatea. Atacatori pe motociclete ataşat bombe la masinile care profesorii de la locaţii separate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu