miercuri, 4 ianuarie 2012

Incredibil! Vezi ce carte se afla în topul celor mai importante cărți de pe mapamond

Aproape că nu există casă în românia și în lume în care să nu sălășluiască măcar o carte…chiar și de bucate! Ceea ce nu știu însă proprietarii tomurilor este care din comorile scrise sunt cele mai importante din toate timpurile. Site-ul Oddee.com a realizat un top al celor mai marcante cărţi publicate din istoria umanităţii iar printre ele se regăsește și KamaSutra! Iată topul:
1. Republica lui Platon. Autor: Platon
Este o lucrare (dialog socratic) scrisă de Platon aproximativ în anul 360 î.Hr. O carte influentă de filozofie și de teorie politică, probabil și cea mai cunoscută lucrare a lui.
2. Kama Sutra. Autor: Vatsyayana
Este un vechi text indian, considerat astăzi a fi lucrarea standard despre dragoste din literatura sanscrită.
Kamasutra prezintă o filozofie a vieții în general, de la spiritual la carnal, redă concepția hindusă veche de zeci de secole, putând fi asociată cu ceea ce în zilele noastre numim “tratat de sexologie”.
3. Regulile fotbalului. Autor: Ebenezer Cobb Morley
Ebenezer Cobb Morley este cpnsiderat părintele fotbalului la nivel mondial. Înainte publiucări acestei cărţi, jocul reprezenta doar o adunptură de huligani care plimbau mingea dintr-o parte în alta.
4. Principiile matematice ale filozofiei naturale. Autor: Sir Isaac Newton
“Principiile matematice ale filozofiei naturale”, adesea numită doar Principia ori Principia Mathematica, este lucrarea în trei volume a lui Isaac Newton publicată în 5 iulie 1687. Conține formularea legilor de mișcare a corpurilor (cunoscute frecvent și ca Legile lui Newton) ce constituie fundamentul mecanicii clasice, precum și Legea atracției universale. Tot în Principia, Newton explică atât matematic cât și fizic legile mișcărilor planetare, cunoscute sub numele de Legile lui Kepler, pentru că au fost deduse empiric de către Johannes Kepler pe baza observațiilor astronomice personale ale acestuia.
5. Bunul Simţ. Autor: Thomas Paine
“Bunul Simţ” a fost publicată iniţial anonim pe data de 10 ianuarie 1776, în timpul revoluţiei. Cartea vorbeşte, în rincipal, despre coloniştii americani şi dreptul lor la liberatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu