luni, 8 octombrie 2012

China Accesul la Externe, pe bază de site-uri de rețele sociale încă redus

Un raport recent susține o creștere puternică în accesul utilizatorilor chinezi de internet la Facebook și Twitter este mustrat în China, în cazul în care analiștii spun că, deși oamenii sunt din ce în ce savvy web mai mult, doar o mică parte din comunitatea Internet continent are instrumentele necesare pentru a pătrundeguvernului on-line cenzura.

Cu sediul la Londra cercetare pe Internet GlobalWebIndex firma a spus în jurul valorii de opt la suta din utilizatorii de Internet din China sau "netizens" sunt pe Twitter si 15 la suta sunt pe Facebook, în ciuda ambele site-uri de social media fiind blocate în interiorul țării.

Dar Michael Anti, un blogger chinez cunoscut, editorialist revista si militant pentru libertatea on-line, spune că raportul supraapreciază mult Western sociale mass-media de penetrare în China.

"Faptul este [ca] doar unu la suta din utilizatorii chinezi pot ajunge gratuit la Internet," a spus el, "Dacă depind de faptul că numărul de [GlobalWebIndex lui] aveți o speranță greșită, și nu putem trăi, în funcție de greșit sper, "Anti adauga.

Acces la Internet din China a crescut în mod dramatic în ultimul deceniu. Potrivit statisticilor oficiale, mai mult de jumătate de miliard de oameni sunt online în China, dar guvernul își menține controlul asupra serverelor din cadrul frontierelor sale, precum și conținutul de interdicții pe care le consideră controversat.

Servicii online de rețele sociale cu servere localizate în afara Chinei, precum Twitter și Facebook, pot fi accesate doar folosind instrumente de eludare. O rețea virtuală privată, sau VPN, de exemplu, este o tehnologie care protejează comunicarea prin Internet. Companiile din afara Chinei prestare a serviciilor VPN care permit utilizatorilor să navigheze pe Internet prin intermediul unui server privat amplasate în străinătate, evitându-se astfel blocurile China impune pe internet sa internă.

Anti spune că, deși netizens multi folosesc aceste servicii pentru a accesa informații sensibile care Chineză blocul cenzori, un număr tot mai mare de persoane trece de filtre de Internet din China, din motive comerciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu