luni, 8 octombrie 2012

Marea Barieră de Corali prezinta semne de distrugere Nou

Un nou studiu a constatat ca de Corali din Australia Marea Bariera, cel mai mare organism din lume viu, și-a pierdut mai mult de jumătate din corali din ultimele trei decenii.

Oamenii de stiinta de la Institutul Australian de Științe Marine spun daune de la cicloane si o explozie a populației de ruinare "coroana de spini" stea de mare sunt în majoritate de vina pentru devastatoare Patrimoniului Mondial. Într-o măsură mai mică, coral albire care rezultă din încălzirea oceanului a fost acuzat.

Jamie Oliver, un om de stiinta care a ajutat la AIMS scrie raportul, spune reducerea populației de stea de mare care se hranesc cu corali este cel mai bun mod de a preveni o distrugere în continuare la recif.

"Noi credem că dacă ne putem lua măsuri pe unul dintre lucrurile pe care le pot controla direct, coroana de spini steaua de mare, se poate lăsa recif într-o poziție în care poate rezista mai bine unele dintre aceste efecte climatice, cum ar fi cicloanele și corali de albire , "a spus Oliver.

Dar raportul, de asemenea, a spus diminuarea schimbărilor climatice globale și îmbunătățirea calității apei în jurul valorii de recif au fost esențiale pentru viitorul său. Fără intervenție, oamenii de stiinta spun cantitatea de corali ar putea înjumătăți din nou până în 2022.

Marea Barieră de Corali se întinde pe o suprafață de aproximativ 345,000 km patrati din largul coastei de nord-est Australia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu