marți, 29 mai 2012

Drepturile de grup: 21 de milioane acum la muncă forţată

Aproape 21 de milioane de oameni sunt acum în muncă forţată, în conformitate cu noul studiu de la Organizaţia Internaţională a Muncii.

Aceasta este de la o "estimare minimă" de 12,3 milioane de euro în raport similar cu OIM, în 2005 -, dar spune că grupul de creştere este în jos pentru a metodelor de cercetare mai bune, mai degrabă decât indică o tendinţă.

Nu este posibil să se ştie exact câţi oameni sunt înrobiţi - experţi în diferite au numere diferite, în parte din cauza diferitelor metode de numărare a voturilor.

OIM, o agentie a ONU concentrându-se pe drepturile de muncă, a declarat cifrele sale arată trei din fiecare 1000 de persoane din intreaga lume sunt într-o formă de muncă forţată - de la locul de muncă de stat, impuse de exploatarea sexuală forţată.

Andrees Beate, şeful Programului OIM de acţiune speciale pentru combaterea muncii forţate, a spus că atenţia trebuie să se concentreze acum pe o mai bună identificarea şi urmărirea penală a infracţiunilor în jurul valorii de muncă forţată, cum ar fi traficul de fiinţe umane.

Ea a spus: "urmărirea cu succes a acestor indivizi care aduc astfel de mizerie pentru atât de mulţi rămâne necorespunzătoare - acest lucru trebuie să se schimbe.

"Noi trebuie să se asigure, de asemenea, numărul de victime nu creşte în timpul actualei crize economice în cazul în care oamenii sunt tot mai vulnerabile la aceste practici odioase."

Într-un comunicat de presă, OIM a declarat a 20.9 milioane la nivel global în muncă forţată, 4,5 milioane au fost exploatate sexual şi 14,2 milioane au fost exploatate în industrii cum ar fi construcţiile şi agricultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu