marți, 29 mai 2012

Raport: Foxconn fabrica de revolta muncitorilor din China

Vrei Times China a raportat ca, de multe ar fi de 1.000 de muncitori Foxconn din Chengdu au aruncat gunoi, scaune, sticle şi a distrus facilităţi publice, într-o fracas care a durat două ore.Conflict a izbucnit de la un dormitor masculin pentru angajaţii Foxconn după lucrătorilor împiedicat gărzile de securitate care au fost încercarea de a opri un hoţ de presupus, a spus site-ul web.

Foxconn, una din Taiwan pe bază de producător de electronice, a descris incidentul de luni ca un "dezacord". Poliţia locală a fost chemat pentru a restabili ordinea, a spus într-un comunicat primit de CNN.

Un site afiliat cu departamentul de publicitate din provincia Sichuan, unde a avut loc incidentul, a declarat revolta a fost declanşată de un dezacord între şapte lucrători Foxconn şi un proprietar de restaurant.

Foxconn este unul dintre cei mai importanţi parteneri Apple de producţie şi are sute de mii de oameni în China pentru a construi produse electronice populare, cum ar fi iPhone şi iPad. Acesta a fost în mod repetat perseverent de rapoarte de tratament slabă presupusa a angajaţilor săi, inclusiv condiţii de muncă periculoase, hărţuire a lucrătorilor şi condiţiile dure de viaţă.

Foxconn a declarat evenimente a început după mai multe dintre muncitorii de la fabrica a avut o neînţelegere cu un proprietar de restaurant din Chengdu. Muncitorii nemulţumiţi întors la cămin lor ", moment în care o serie de alţi rezidenţi, de asemenea, s-au implicat în dezacord şi a poliţiei locale au fost chemaţi la scena pentru a restabili ordinea", a adăugat compania.Declaraţia nu a clarifica cu care muncitorii au avut un conflict.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu