marți, 29 mai 2012

Fata de mirese răpite ca leac ireal HIV

waCele, Africa de Sud (CNN) - peisaj rural Eastern Cape din Africa de Sud are o frumusete bântuie. O multitudine de puncte rundă turcoaz cabane de pe teren într-o serie de sate interminabile.

Totuşi, aceste sate sunt, de asemenea, acasa, la o practică tradiţională teribil şi devastator, care distruge vieţile copiilor şi familiilor lacrimi distanţă.

În aceste sate, fete ca tineri ca 12 sunt răpiţi de bărbaţi mai în vârstă şi obligat să "se căsătorească." Este acceptat ca parte a culturii oamenilor Xhosa populare. Acesta a continuat neabatuta pentru zeci de ani.

Ukuthwala, care se traduce ca "pentru a ridica" sau "să ia," este folosită pentru a justifica răpirea fetelor. În multe cazuri, părinţii au dat acordul lor, în schimbul unui preţ mireasa.

Dar o campanie concertată de educare a acestor comunităţi izolate de ilegalitate de sub-vârstă şi sex răpire pare să dea roade.

Nombasa Gxuluwe, născut în Capul de Est, este un muncitor domeniu pentru Campania Mondială SIDA (WAC), şi sa dedicat în încercarea de a termina ceea ce este, în esenţă, de cumpărare şi de vânzare de mirese, mulţi dintre ei încă copii.

Nombasa şi multe alte organizaţii s-au petrecut ore să discute cu oamenii din sate, încercând să le facă să înţeleagă regulile sunt diferite acum.

Pentru mulţi, ca Timotei Nyawuse, nu a fost pur şi simplu nu conştientizarea faptului că ceea ce a fost făcut a fost greşit.

"Ne cerem scuze pentru aşa cum noi nu ştim că a fost încălcat legea", el spune CNN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu