marți, 22 mai 2012

Raport de depistare a cancerului de prostata stârneşte dezbateri în rândul medicilor, supravieţuitorii

raport controversat nou, care recomandă împotriva proiectii de prostata, de rutină, a stârnit o dezbatere largă în rândul medicilor, supravietuitorii de cancer şi a pacienţilor.

US Preventive Services Task Force a emis raportul său final privind luni, recomandând împotriva antigenului specific prostatic (PSA) de screening pentru cancerul de prostata pentru barbati de orice varsta.Motivul? Foarte puţini oameni de fapt nevoie de tratament pentru a supravieţui şi de efectele secundare ale tratamentului cancerului de prostata face mai mult rău decât bine, Task Force a spus.

Din raport:

     Cancerul de prostata este cel mai frecvent diagnosticat cancer de piele non-la barbati, in Statele Unite, cu un risc viata pentru un diagnostic estimate în prezent la 15,9%. Cele mai multe cazuri de cancer de prostata au un prognostic bun chiar si fara tratament, dar unele cazuri sunt agresivi, riscul de durata de viata de a muri de cancer de prostata este de 2,8%. Cancerul de prostată este rar inainte de varsta de 50 de ani, şi foarte puţini oameni mor de cancer de prostata inainte de varsta de 60 de ani. Şaptezeci la sută din decesele cauzate de cancerul de prostata apar dupa varsta de 75 de ani.

Se merge pe de a spune:

     Există dovezi corespunzătoare beneficiul de screening-ul PSA si tratamentul precoce variază de la 0 la 1 deceselor provocate de cancer de prostata evitate pe 1000 de oameni ecranate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu