marți, 29 mai 2012

Musulman, budist violenţă mob ameninţă noua imagine Myanmar

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi durerea mulţi, spun autorităţile, în cea mai violenta comunale, deoarece un guvern reformist a înlocuit o juntă militară anul trecut, şi a promis să creeze unitatea într-una din ţările cele mai diverse etnii din Asia.

Luptele au izbucnit vineri în oraşul statul Rakhine de Maungdaw, dar sa extins la Sittwe de capital şi satele din apropiere, fapt care ia determinat guvernul să declare stare de urgenţă duminică târziu şi de a impune o interdicţie zori-de-amurg.

"Am comandat acum pentru a proteja trupele de aeroport şi satele Rakhine sub atac în Sittwe," Zaw Htay, director al Biroului preşedintelui, a declarat pentru Reuters. "Aranjamentele sunt în curs de a impune o interdicţie în anumite alte oraşe."

Nelinişte subminează imaginea unităţii etnice şi o stabilitate care a ajutat la convingerea Statelor Unite şi Europa, de a suspenda sancţiuni economice în acest an, în timp ce curfews creştere ar putea ameninţa în turism şi de investiţiile străine - recompense pentru curs de dezvoltare de la aproape o jumătate de secol de regulă armatei.

Aceasta ar putea obliga, de asemenea, reformist Preşedintele Thein Sein, un fost general, să se confrunte cu o problemă faptul că grupurile pentru drepturile omului au criticat de ani: situaţia a mii de apatrid musulmani Rohingya care locuiesc de-a lungul frontierei din Myanmar cu Bangladesh, în condiţii de abjecte şi sunt dispreţuiţi de către etnică multe Rakhine, membri ai majorităţii predominant budiste din Myanmar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu