marți, 22 mai 2012

Observatori ONU a se vedea corpurile de 92 de morţi în masacrul de la Siria

Mai mult de 92 de persoane, inclusiv 32 de copii cu vârsta mai mare de 10, au fost ucişi vineri, de obuze de artilerie în tancuri sat sirian de Houla, un purtator de cuvant pentru trimisul special comun la Siria a declarat sâmbătă.

Naţiunilor Unite de observatori a mers la Houla şi vizualizate organele de sâmbătă, la o zi după activişti din opoziţie au raportat un masacru acolo la mâinile regimului sirian. Activiştii spus familii întregi au fost ucişi.

Maj Gen IMG Robert, şeful misiunii de supraveghere a ONU, în Siria, a declarat ca atacurile sa întâmplat peste noapte, dar că circumstanţele care au condus la moartea este neclară.

"Această utilizare nediscriminatorie şi disproporţionată a forţei este inacceptabilă şi de neiertat", a declarat IMG într-o declaraţie oferită de Ahmad Fawzi, purtătorul de cuvânt al trimisului ONU Kofi Annan. "Uciderea de civili nevinovaţi şi copiilor trebuie să se oprească."

Într-o declaraţie comună, cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, Annan a declarat că este în contact cu autorităţile siriene ", pentru a transmite cele mai clare în ceea ce priveşte aşteptările comunităţii internaţionale."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu