marți, 22 mai 2012

Preşedintele franceză vizitează Kabul, se întâlneşte cu trupe şi liderul afgan

Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, a reafirmat vineri, în cursul unei vizite la Kabul că Franţa va retrage 2.000 de soldaţi din Afganistan până la sfârşitul anului 2012.

El a vorbit, după întâlnirea cu trupele franceze staţionate acolo şi deţinerea discuţii cu preşedintele ţării, Hamid Karzai.

Oferirea de o conferinţă de presă comună cu Karzai, Hollande a declarat că a venit să spună trupele franceze "sarcina lor a ajuns la un scop în Afganistan."

Dar el a subliniat, de asemenea, cooperarea în curs de desfăşurare cu Franţa, Afganistan, spunând că şi Karzai au discutat detalii ale acordului de neamurile lor de parteneriat strategic.

"Dupa 10 ani de angajament militar Europene în Afganistan, forţele de securitate afgane acum iau responsabilitatea de propria lor securitate, şi este timpul pentru noi să plece", a spus Hollande.
Karzai: încă un acord cu NATO
Hollande speră Grecia rămâne în zona euro

"Dar cooperarea noastră şi relaţia nu se va termina. În luna ianuarie a acestui an, Afganistan şi Franţa au semnat acordul de parteneriat strategic, şi se bazează pe faptul că, vom fi în creştere de ajutorul nostru şi în alte domenii.

"După sfârşitul acestui an, formatori şi mentori noastre militare vor rămâne pentru a ajuta forţele de securitate afgane. În calitate de Preşedinte Karzai a subliniat, ne vom concentra pe sectorul de sănătate, educaţie, servicii publice, sectorul de agricultură, energie şi apă şi multe altele. vom fi, de asemenea, ajuta în sectorul economic. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu