marți, 22 mai 2012

Euro Criza: de ce o ieşire grec ar putea fi mult mai rău decât era de aşteptat

La Camp David reuniunii G8 weekend-ul trecut, serviciu de buze a fost plătit pentru menţinerea Greciei în zona euro. Dar economistii care se uită la criza financiară continuă, în Europa sunt din ce în ce vin la două concluzii: Grecia este de natură să renunţe la moneda euro comun folosit în prezent de 17 ţări europene. Şi când o face, probabil, într-o chestiune de luni, va exista un efect de domino în întreaga dăunător mare parte din Europa. Nu toate efectele de domino sunt create egal, cu toate acestea. Şi există două consecinţe posibile dacă Grecia să părăsească zona euro, pe care observatorii puţini par să se fi luate în considerare.
Toată lumea recunoaşte scenariu se bazează pe revigorarea Grecia a monedei sale drahma tradiţional. Ce înseamnă acest lucru este că salariile şi preţurile din Grecia ar putea fi convertite de la euro la drahme, iar apoi moneda drahma ar fi permis să se deprecieze pentru a face economie mai competitivă greacă. Problema vine cu datorii care sunt exprimate în euro, în special în cazul în care creditorii sunt în afara de Grecia. Aceste creditorii ar rezista natural, fiind răsplătit cu drahme mai puţin valoroase. Cu toate acestea, în cazul în care debitorii greci trebuie să ramburseze împrumuturile cu euro, datoria ar deveni mai scumpe pentru ei să plătească după drahma este devalorizat.
(Fotografii: Protestele din Atena)
Efectul cel mai probabil de domino, prin urmare - si cel mai mult de aşteptat -. Este că datoriile către non-grec creditorii sunt compromise după ce Grecia a trece la drahma Fie nu ar fi procese în care moneda de a utiliza, sau de debitori ar implicit pe împrumuturi, sau creditorii ar putea fi obligat să accepte reduceri în valoare de credit care trebuie să fie rambursate, în scopul de a evita implicite simple. Indiferent de rezultatul apare, creditorii pierde bani. La fel ca în Statele Unite de creditare ipotecare-criză, o dată pe unele bănci îşi pierd banii pentru a deveni suficient de tulburat, contaminarea se extinde la alte bănci, pentru că toate împrumuta reciproc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu