marți, 29 mai 2012

Fotbal refugiaţilor ajuta tinerii afla picior în SUA

De ani de zile, chiar şi cele mai simple activităţi, cum ar fi mersul pe jos la şcoală, au fost un calvar.

"A fost prea speriat să meargă afară mai mult," Yohana, acum 16, aminteste. "Dacă mergi pe stradă ... esti nervos te-ai fi omorât."

Un grup de oameni o dată a încercat să-l răpească pe tatăl său, un bucatar la un restaurant din Bagdad, care catering pentru americani.Încercarea a eşuat, dar o scrisoare de ameninţare a ajuns la casa familiei sale, care în aceeaşi noapte.

"Ei ne-a avertizat să iasă din ţară sau care ne-ar omori .... am fost foarte speriat", a spus Yohana.

Familia a fugit într-un mic sat de nord, dar atunci când şcoala Yohana a fost bombardat un an mai târziu, ei au plecat din Irak pentru totdeauna. Ei au călătorit la Beirut, Liban, şi a aplicat pentru statutul de refugiat, astfel încât acestea ar putea muta în Statele Unite din punct de vedere.

În 2010, Yohana şi familia sa au ajuns în San Diego.Familia apreciat siguranţa de noua lor casă, dar au întâlnit, de asemenea, probleme noi. Tatăl Yohana de luptat pentru a găsi de lucru, şi întreaga familie a constatat o provocare pentru a naviga pe o ţară nouă şi culturii.

"A fost foarte greu pentru că am (nu) vorbesc limba", a spus Yohana. El a fost de multe ori atât de descurajat de engleza lui sărac ca el nu va încerca chiar să facă temele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu