marți, 22 mai 2012

Frăţia musulmană candidat ia de plumb, Egipt numara voturile prezidenţiale

Egipt a alegerilor prezidenţiale pare punct de reper pentru a merge la vot run-off, în care Frăţiei Musulmane candidat Mohamed Morsi ar putea confrunta cu fostul regim figura Ahmed Shafik, potrivit rezultatelor parţiale raportate vineri.

Buletinele de vot sunt încă numărate, iar rezultatele finale ale primului tur sunt datorate de marţi.

Egiptean ziarului Al Ahram Online dat Morsi 26.48% din voturi, cu rezultate la de la 25 din 27 de provincii, cu Shafik, care a fost demis preşedintele Hosni Mubarak ultimul ministru prim, strânsă în urmă cu 24,74% din voturi şi Sabahy Hamdeen de stânga, în al treilea, cu aproximativ 20%.

Rezultatele parţiale a pus Abdelmonen desfiinţat Fotoh, o funcţionare moderat islamist ca independent, şi Amre Moussa, care anterior a servit ca ministru de externe şi a condus Liga Arabă, în locuri patrulea şi al cincilea, respectiv, Al Ahram Online raportate.

Rezultatele sunt încă să vină din provinciile Cairo si Giza, care ar putea dovedi decisiv pentru primul tur de scrutin, a declarat ziarul.

Fratia Musulmana a declarat reporterilor că mai devreme cu aproximativ 90% din voturi numarate, Morsi - care conduce aripa sa politică, libertate şi Partidul Justiţie - a fost, în principal, cu Shafik în locul al doilea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu