marți, 22 mai 2012

Japonia UPS utilitate estima de radiaţii eliberată în caz de dezastru Fukushima

De utilitate mai mare din Japonia a declarat, joi, că radiatii mai mult decat se credea anterior a fost eliberat în atmosferă în martie 2011, în zilele de după dezastru nuclear care a urmat un cutremur şi tsunami.

TEPCO (Tokyo Electric Power Co) estimeaza ca aproximativ 900.000 de terabecquerels de materiale radioactive au fost eliberate între 12 martie şi 31 martie, în conformitate cu Japonia agenţiei de ştiri Kyodo.

Acest lucru este mai mult decât estimările emise de către Comisia de Siguranta Nucleara din Japonia sau agenţiei guvernului de siguranţă nucleară, agenţia de ştiri a spus.

Utilitate a spus eliberarea de materiale radioactive, după luna martie a scăzut brusc.

Lecţii dure pentru securitatea nucleară de la Fukushima SUA colaps

Cele mai recente cifre de la TEPCO veni o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un raport cu privire la doze de radiatii care a spus copiii care trăiesc în comunităţile cele mai afectate de prăbuşirea de la fabrica Fukushima Daiichi au fost expuse la mult mai mari decat nivelurile normale de radiatii.

Într-un oraş în zona Fukushima, dozele estimate tiroidiene la copiii sunt într-o bandă de doze de la 100 la 200 milisievert (mSv), raportul preliminar a spus. Acest nivel de expunere la radiaţii ar putea fi asociată cu un risc crescut de a dezvolta cancer.

Cu toate acestea, în restul Japoniei, dozele estimate tiroidieni sunt într-o bandă de doze de la 1 la 10 mSv, raportul de spus.

În afara ţării, dozele estimate tiroidieni sunt mai puţin de 0,01 mSv, şi sunt, de obicei, cu mult sub acest nivel foarte scăzut, a spus ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu