marți, 29 mai 2012

IReporters CNN trimite mesaj la sclavi mauritane: "Suntem cu tine"

(CNN) - Zeci de iReporters CNN încărcat recent video de sclavi se spune scăpat în Mauritania, că "suntem cu voi" în lupta pentru libertate. Videoclipurile urmează un proiect de CNN numit "ultimul bastion al sclaviei", care a documentat sclavie în ţară din Africa de Vest.

Mauritania a fost ultima ţară din lume, de a elimina practica, si un reprezentant al ONU estimează la 10% la 20% din Mauritanii trăiesc încă într-o formă de sclavie.

Videoclipurile iReport a venit din toată lumea - şi fiecare a început cu fraza "noi suntem cu voi" în Hassaniya, limba vorbită de un grup de femei care participa la cursuri la un centru de sclavi evadaţi din Nouakchott, capitala. În video iReport, o femeie afro-american împărtăşit câteva rânduri dintr-o melodie sclav strămoşii ei a cântat. Copiii de şcoală în Coreea de Sud au scandat "suntem cu voi", la unison. O familie adunat într-o cameră de zi pentru a înregistra un clip video. Mesajele au venit din Sri Lanka şi Germania.

Uita-te la o rolă culminant a clipurilor de la partea de sus a acestui post, şi vă rugăm să ne spui de ce credeţi că în comentarii.

CNN intenţionează să găsească o modalitate de a afişa mesajele de speranta pentru a acestor femei care au scăpat de sclavie. Inclusiv de către o frază în limba locală, iReporters asigurat femeile care au scăpat de sclavie, vor înţelege mesajele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu