marți, 29 mai 2012

Secretele succesului de box din Cuba

"Daca vrei sa fi un boxer mare în Cuba", a spus el, momente după ce a fost declarat câştigător, "trebuie să fie dispuşi să lucreze din greu şi de sacrificiu."

Unitatea Regalado nu este unic pentru Cuba. Box, alături de baseball, este o pasiune care se execută profundă pentru mulţi a insulei 11 milioane de locuitori.

Şi în ciuda populaţiei mic Cuba, ţara a fost o forţă coerentă a fi socotit cu de la Jocurile Olimpice, câştigând 32 medalii de aur în sport.

Trei dintre aceste medalii de aur sa dus la cubanez legenda boxului Teofilo Stevenson. Acum 60 de ani, Stevenson a pierdut rapiditatea în pasul lui şi el poarta cicatricile de ani de luptă în ring.
Cuba stantare pedigree
Ciclistul Olimpice vine cerc complet
Presiunea de a reuşi la Jocurile Olimpice
Viguros în partea de sus de la Londra 2012

Dar ochii lui aprinde în continuare până când acesta discută sportul pe care l-au facut un nume de uz casnic in jurul lumii.

"Cubanezilor place la caseta din cauza temperamentului nostru", Stevenson a spus, cu un zîmbet insinuează pe buze. "Din cauza idiosincraziile noastre şi pentru că am nevoie să ştie cum să ne apere."

După revoluţia cubaneză 1950, box, a fost interzis pentru scurt timp de către liderii ţării noi. Dar, atunci - ca toate sporturile - a căzut sub controlul guvernului. Astăzi, faptul că rămâne în cazul în care nu există sportul profesionist în Cuba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu